Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen
Wijnhuis Cave Beblenheim

Klik hier om naar de site van Cave Beblenheim te gaan.

 

Het huis Heimberger

Heimberger beschikt over een reeks wijnen waar de bekende 'gouden medailles' aan toegekend zijn op belangrijke nationale en internationale vakmanifestaties. Deze reeks komt van de beste wijngaarden in de streek en zijn harmonieus, gebalanceerd en behouden hun kwaliteit 3 tot 5 jaar.

 

Het dorp Beblenheim

Het dorp ligt op een ideale locatie voor de wijnbouw in het hart van de Elzas en maar een paar kilometer van Riquewihr en Zellenberg. De charme en de typische sfeer van de Elzas is volop in het dorp aanwezig. Huizen met vakwerk. Straatjes met kinderkopjes. Stenen toegangspoorten met metalen wapens en een prachtige 15e-eeuwse gotische fontein. Maar zonder enige twijfel kan men zeggen dat de inwoners van het dorpje bovenal leven voor de wijn. De coöperatie is het middelpunt voor de 620 hectare wijngaarden welke verdeeld zijn over 6 plattelandsdistricten.

 

 

Historie van de wijncoöperatie

De wijncoöperatie in Beblenheim is in 1952 ontstaan toen een aantal wijnboeren besloten hun expertise te delen om zodoende efficiënter te kunnen werken. Twee jaar later wonnen zij gezamenlijk hun eerste gouden medaille. Tegenwoordig, na bijna 60 jaar constante vooruitgang, is de wijncoöperatie Beblenheim uitgegroeid tot de 6e wijnproducent in de Elzas en verenigt zij 150 wijnboeren, welke druiven verbouwen in Beblenheim en naburige dorpen.